2016

Studiemiddag: Actieve openbaarmaking van inspectieresultaten

Datum en tijdstip: Dinsdagmiddag 11 oktober 2016: 13.30 – 16.30 uur
Plaats: Houthoff Buruma, Gustav Mahlerplein 50,  1082 MA Amsterdam  

Steeds vaker worden de resultaten van inspecties bij levensmiddelenbedrijven openbaar gemaakt. Deze zogeheten actieve openbaarmaking zal voor de Warenwet via het Wetsvoorstel tot wijziging van de Gezondheidswet een wettelijke basis krijgen. Onlangs heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin zij haar voorgenomen beleid op dit punt uiteenzet.

Tijdens de studiemiddag zal door Inge Stoelhorst van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden ingegaan op het beleid ten aanzien van actieve openbaarmaking en door Maarten Maartense van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de uitvoering daarvan. Na de thee- of koffiepauze zal Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelhandel hierop reageren. Ten slotte zal Gerrit Oosterhuis, advocaat bij Houthoff Buruma zijn gedachten ontvouwen over de juridische grenzen aan actieve openbaarmaking.

De bijeenkomst zal worden gehouden bij advocatenkantoor Houthoff Buruma, Gustav Mahlerplein 50,  1082 MA Amsterdam (www.houthoff.com). Wij starten om 14:00 uur, de inloop is om 13:30 uur. De studiemiddag wordt om 16:30 uur afgesloten met een borrel.

U kunt zich bij ilja.termaten@defares.com voor deze bijeenkomst aanmelden.  

2015


Studiedag “Levensmiddelen en fraude” op 1 oktober 2015. Zie verder bij activiteiten.

Studiedag en Algemene Leden Vergadering op 5 juni 2015. Zie verder bij activiteiten.  


2014

Voor 2014 gaan we een Studiemiddagen plannen. In December 2014 is er een bijeenkomst over recalls gepland. Zie bij activiteiten.

De eerste zal waarschijnlijk gaan over voedselinformatie aan consumenten. De in januari 2014 geplande bijeenkomst is vervallen.